Derfor MÅ du rense vippene dine!

Rens_av_vipper

Det finnes ikke bare en grunn til at du bør rense vippene dine. Det er flere gode grunner. Les alt om rens av vippeextensions her og se vår opplæringsvideo.

Tekst, video og foto: Marika Lejon

Parasitter kan spise opp vippene dine!

Blefaritt er en parasitt som kan oppstå dersom du er sløv med rengjøring av vippene dine. Da er det viktig å vite hvordan du håndterer dine lange og glamorøse vipper. Noen er redd for å ta på vippene eller for at de skal bli våte. Det gjør ingenting om vippene dine blir våte, så lenge det har gått 12-24 timer siden de ble limt på. Du kan altså bare bade, dusje og trene i vei!

Blefaritt er midd som oppstår rundt øynene ved uteblitt hygiene. Midden kan forårsake betennelse og blokkere hårsekkenes vekst. Over tid kan hårsekken bli betent og vippene blir tynnere og skjøre.

Et tegn på blefaritt er smertefull øyelokkskant og rødt og hovent øyelokk. Tilstanden kan skje på kun et øye, men ses oftest på begge øyne.

Symptomer:

  • Brennende/svie
  • Hvit flassing på og mellom vippene
  • Skorper på øyelokkene
  • Hovne øyne
  • Kløe
  • Rødhet

Du kan kvitte deg med blefaritt 

Det er svært viktig å rense vipper og øyelokk for å hindre at blefaritt oppstår. Vippene bør rengjøres minst 1 gang om dagen. Det finnes spesielle renseprodukter for vipper, noe som din vippetekniker helt sikkert selger i salongen. Hvis du ser symptomer på blefaritt, bør du besøke en øyelege. Det beste er å fjerne vippeextensions og rense øyepartiet. Denne tilstanden hindrer ikke nye vippeextensions i fremtiden.

Andre grunner til å rense vippene

Hårets funksjon er å beskytte huden. Vi har mellom 70-150 vippehår på hvert øye. Hver dag mister vi 2-5 vippehår. Vippene beskytter øynene våre mot svette, smuss og fra at bakterier skal trenge inn. Håret består av flere keratinlag/skjellag. Innenfor skjellaget har vi fiberlaget som også kalles korteks, som er bygget opp av keratin. Innerst har vi margen. Hvert hår har sin egen hårsekk hvor hårrota sitter. Hårsekken ligger noen få millimeter under hudoverflaten. Håret bygges opp av flere celler som vokser ut. Jo fortere cellene deler seg, jo fortere vokser håret. Vekstsyklusen til ett vippehår er på 45-90 dager. Mens håret vokser ut, blir det gradvis smurt av talg/sebum fra talgkjertlene. Talgkjertlenes funksjon er å smøre huden og forhindre at den blir tørr. Talg/sebum inneholder fettstoffer og har en sur base. Vippehår er fuktabsorberende og kan bære fukt opp til flere ganger sin egen vekt. Fukten fra det fete talget derimot er ikke gunstig for vippeextension. Derfor anbefaler vi å rense vippene hver kveld. Bruker du øyekremer, solkremer, fettbasserte kajaler, mascara og sminke, så er ikke dette heller gunstig for god og lang varighet.

Vippe-extension
Vippe-extension hos Neglhuset

Styr unna fett

Shampo har den effekten at den bryter ned noen av fettsyrene/fettstoffene og lar håret være rent. Etter rens av vippene er skjellaget taggette og sprikete. Det er da vippene har best feste. Vi bruker fett/olje når vi balsamerer håret. Dette er for å gjøre håret mykere, noe som ikke er lurt med tanke på vipper. Da faller de enklere av. Håret på hodet er annerledes, for hodehår har en levetid på ca 2-6 år og da ønsker vi balsam for at det skal se sunt og blankt ut.

Sommer

Sommeren fører til at vippene sklir av mer enn ellers. Kanskje ikke så rart med tanke på sol, varme, svette, bading og smøring av solkremer også videre. Det anbefales rens av øynene hver dag, ikke bare med vann, men skikkelig rens. Vann er ikke er nok til å løse opp talg og fett.

Håper du har fått noen gode tips. Lykke til.